Skip to content

Trick or treat? Team-building de Halloween la birou

Aniversarile si mini petrecerile de la birou  sunt un excelent prilej pentru deconectare si relaxare, mai ales in ritmul foarte agitat in care ne desfasuram activitatea zi de zi. Practic o foarte buna scuza de a ridica moralul si de a crea oportunitati de interactiune relaxata intre colegi.

In ciuda unui calendar destul de aglomerat al sarbatorilor dintr-un an, nu sunt foarte multe ocaziile in care chiar ai vrea, si ai putea face o mica petrecere la birou. De Dragobete sau Valentines Day, nu stii cum sa fugi mai repede de la birou sa-ti petreci seara alaturi de jumatatea ta, de 1 Mai fugim la mare sau la munte, de Ziua Nationala ne bucuram ca avem liber (si ne rugam sa pice intr-o joi sau marti  – sa avem un week-end prelungit) doar ca sa amintesc unele dintre cele mai populare evenimente de peste an. Printre toate acestea, de la an la an, si la noi incepe sa capete destul de multa popularitate Halloween-ul, nu atat pentru istoria si semnificatiile sale cat pentru ocazia perfecta de deconectare si distractie cu prietenii, amicii si de ce nu cu colegii de la birou.

Cand vine vorba de petreceri cu costume, bal mascat sunt poate una dintre cele mai rezervate persoane. Poate si din cauza faptului ca de cele mai multe ori contextul este artificial creat si parca nu are nici o poveste care sa ma captiveze.

Anul trecut eram la o petrecere de Halloween, desigur necostumat, in apropierea Centrului Vechi din Bucuresti. Cu totii stim ca cele mai faine conversatii sunt ori in bucatarie ori afara la aer curat. Afara fiind, nu puteam sa nu observ puhoiul de oameni, de toate varstele, gasti de prieteni si chiar parinti cu copii, costumati in cele mai ciudate feluri care erau prinsi de o frenezie greu de explicat pentru mine. Mi-a placut, chiar tare si m-am bucurat. M-am bucurat pentru am vazut cum incet incet incepem sa iesim din cutiutele noastre si pentru o seara inchidem penibilul in camara si iesim afara sa socializam cu alti oameni ca si noi. In acel moment mi-as fi dorit sa fiu si eu costumat si sa intru in acest joc, sa fiu parte din el si sa ma las prada acestei frenezii. Anul asta mi-am promis ca ma voi costuma si ma voi implica. N-are cum sa doara. J

Dar cum ar fi sa facem asta la birou, impreuna cu colegii tai. Sa ne adunam la final de program si pentru o ora doua sa schimbam atmosfera din birou. Cum ar influenta moralul echipei? Nu e nevoie de bugete extraordinare, o apa un suc (care deja se gasesc in frigiderele multor organizatii), o placinta cu dovleac, cateva accesorii si decoratiuni pe care le poate aduce fiecare din arsenalul de maruntisuri „puse bine” in debaraua de acasa. Nu ai nevoie de lucruri complicate sau speciale ca sa te simti bine alaturi de colegii tai. Poate cel mai important ingredient, nu doar pentru Halloween, este imaginatia ta. Incearca a te detasezi sa visezi un pic. Lucruri magice se pot intampla.

Impreuna cu unul dintre clientii cu care am lucrat anul acesta am pus cap la cap un astfel de eveniment ca modalitate de a reimprospata energia si atmosfera extraordinara creata in teambuilding. Si cum efectele unui teambuilding, oricat de reusit ar fi el, nu sunt eterne, este nevoie de alte mici teambuilding-uri care sa rupa ritmul nebun si sa ne faca sa zambim.

Acum hai sa vedem… Facem ceva de Haloween la birou?

 

Idei si sugestii pentru Haloween la Birou

  1. Trimite o invitatie haioasa colegilor tai
  2. Concurs de sculptat dovleci
  3. Concurs de gatit placinte cu dovleac
  4. Concurs de costume de Halloween
  5. Povesti cu sperietori

 

Cu siguranta ca pot fi mult mai multe. Daca ai idei pe care vrei sa le impartasesti cu cei are citesc acest articol, nu ezita sa comentezi mai jos.

 

Si de ce nu, spune-ne cum ati petrecut la voi la birou J

 

Bogdan Popescu

Senior Trainer

 

Articol publicat pe LinkedIn in 27.10.2015

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top